Περιηγηθείτε εάν είστε άνω των 18 & συμφωνείτε με την πολιτική της ιστοσελίδας.
Ειμαι ανω των 18 ετων
Εξοδος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
Μάθε περισσότερα \
Απορριψη
close
μήνυμα συστήματος

οινοποιείο οινοποιείο

το οινοποιείο...
οινοποιείο
το οινοποιείο...

Τον Φεβρουάριο του 2006 ξεκίνησε η κατασκευή του οινοποιείου στην είσοδο του κτήματος. Τον Απρίλιο του 2007 ολοκληρώθηκε και περιλαμβάνει χώρο οινοποίησης, εμφιάλωσης, χημείο, αποθήκες έτοιμων προϊόντων, κελάρι-κάβα, αίθουσα γευσιγνωσίας. Η σημερινή ετήσια παραγωγική δύναμη του οινοποιείου είναι 200.000 φιάλες με δυνατότητα αύξησης της παραγωγής. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ο χώρος της οινοποίησης αποτελείται από ανοξείδωτες δεξαμενές λευκής και ερυθρής οινοποίησης καθώς και οινοποιητές. Οι δεξαμενές στο σύνολό τους διαθέτουν σύστημα αυτόματης και αυστηρά ελεγχόμενης θερμοκρασία, μέσου κεντρικού συστήματος ελέγχου των θερμοκρασιών.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ο χώρος της οινοποίησης αποτελείται από ανοξείδωτες δεξαμενές λευκής και ερυθρής οινοποίησης καθώς και οινοποιητές. Οι δεξαμενές στο σύνολό τους διαθέτουν σύστημα αυτόματης και αυστηρά ελεγχόμενης θερμοκρασία, μέσου κεντρικού συστήματος ελέγχου των θερμοκρασιών. Στους χώρους αποθήκευσης υπάρχει σύστημα ψύξης-θέρμανσης για την εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών που απαιτούνται τόσο για την συντήρηση όσο για την παλαίωση των κρασιών. Στην κάβα κυριαρχούν τα γαλλικά δρύινα βαρέλια, αλλά υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό αμερικάνικων βαρελιών. Επισκέψιμο σε όλα τα επίπεδα, δίνει στον φιλοξενούμενο τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με όλα τα στάδια της οινοποίησης και να αφουγκραστεί τη δημιουργική γιορτή που συντελείται στη διαδρομή από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι και τελικά στο ποτήρι.

“η δημιουργική γιορτή από το αμπέλι μέχρι το ποτήρι”
οινοποιείο
οινοποιείο
οινοποιείο
οινοποιείο
ο αμπελώνας...
οινοποιείο
ο αμπελώνας...

Το μεγαλύτερο και ενιαίο μέρος του κτήματος βρίσκεται σε υψόμετρο από 180-250 μέτρα, υπάρχουν όμως και κάποια ξεχωριστά αμπελοτόπια στα 350 μέτρα και στα 500 μέτρα.  Η κλίση κυμαίνεται από 2 -15 μοίρες και ο τύπος του εδάφους είναι αργιλοπηλώδες. Το μικροκλίμα που διαφέρει σημαντικά από το γενικό κλίμα της ευρύτερης περιοχής δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυπικό μεσογειακό, οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο terroir όπως η μεγάλη απόκλιση θερμοκρασίας μέρας και νύκτας που μπορεί να ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς κελσίου βοηθούν τα αμπέλια να ξεκουράζονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και με συνδυασμό τη χαμηλή στρεμματική παραγωγή να παράγουν καρπούς σαφώς καλύτερης ποιότητας και να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας.

Ο αμπελώνας ανανεώνεται περιοδικά κατά τμήματα σύμφωνα με πρόγραμμα που διατηρεί τη μέση ηλικία των φυτών του γύρω στα 15 χρόνια. Το σύνολο του αμπελώνα χωρίζεται σε μεμονωμένους αμπελώνες που βρίσκονται στο πιο κατάλληλο έδαφος με τις καλύτερες ιδιότητες και μικροκλίμα για την κάθε ποικιλία.Τα ιδιαίτερα τοπογραφικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά του αμπελώνα προσφέρουν χαρισματικές καλλιέργειες σε μια μεγάλη γκάμα γηγενών ποικιλιών  και διεθνών ποικιλιών.

“η νύχτα ξεκουράζει τα αμπέλια ”
η πρώτη ύλη...
οινοποιείο
η πρώτη ύλη...

Ο πρωταρχικός κανόνας που ακολουθούμε από την πρώτη ημέρα του ταξιδιού μας είναι η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας. Οι γεωργικές πρακτικές που χρησιμοποιούνται προσβλέπουν στην ιδανική έκφραση του terroir και την απόλυτη εξασφάλιση της υγείας του εδάφους και των φυτών. Παράγουμε ελεγχόμενη ποσότητα σταφυλιών ανά στρέμμα (35-60 Ql/στρέμμα, ανάλογα με τον τρύγο), ρυθμίζοντάς τη με τεχνικές κλαδέματος και επιλογής.

Η συγκομιδή γίνεται πάντα με το χέρι και με αυστηρή επιλογή ώστε να διασφαλιστεί ότι μόνο υγιή και πλήρως ώριμα σταφύλια επιλέγονται και βρίσκουν το δρόμο τους για το μπουκάλι. Τα σταφύλια μεταφέρονται σε θήκες περίπου 20 κιλών για να διατηρηθούν στην καλύτερη τους κατάσταση μέχρι την οινοποίηση που πραγματοποιείται σε διάστημα λίγων ωρών.

Οι γηγενείς ποικιλίες είναι Mοσχάτο Σπίνας, Βιδιανό, Βηλάνα, Θραψαθήρι, Ασσύρτικο, Λιάτικο, Κοτσιφάλι. Οι διεθνείς ποικιλίες είναι Chardonnay, Cabernet, Merlot και Syrah.

“η συγκομιδή γίνεται πάντα με το χέρι”